WEEKLY BITES - Parsley-pea soup

2/21/2016





A húsleves mellett talán a borsóleves az, amit minden háztartásban az alap ételek között tartunk számon és ha nincs ötletünk levesre vagy éjszakázás után egy kis lélekmelengetésre van szükségünk, egy jó, tartalmas borsóleves mindent megmenthet. A heti leves keresgélése közben találkoztam össze ezzel a nem mindennapi borsó krémlevessel, ami teljesen szakít a hagyományos formával és a népszerű hagyma, brokkoli vagy kukorica levesek mögé beállva krémleves formában készül.

Besides the classic chicken soup, another staple in everyone's home is pea soup. When in doubt what to cook, or you just need a heartwarming dish after a night of partying, this is the one to save the day. While looking for a soup for this weeks post, i stumbled upon this cream soup, which i totally different from the usualy pea sou i would make and flirts with the ever popular onion, broccoli and corn cream soup consistency. 



Hozzávalók - Ingredients

500g borsó - 500 g peas
1 liter húsleves alaplé - 1 litre chicken broth
egy csokor petrezselyem - 1 batch parsley
1 vöröshagyma - 1 onion
4 gerezd fokhagyma - 4 cloves garlic 


A felkockázott vöröshagymát kókuszolajon pirítsuk pár percig, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és együtt további 2 percig pirítsuk őket. Öntsük fel a húsleves alaplével, adjuk hozzá a borsót és a felvágott petrezselymet. Főzzük addig amíg a petrezselyem megfonnyad.

Fry the diced onion for a few inutes on coconut oil and add crushed garlic. Simmer both of them for another 2 minutes. Poor in the broth, add peas and cut up parsley. Cook until parsley has wilted.


Az egész levest turmixoljuk le és készen is vagyunk. Ha az elején egy kis adag borsót félrerakunk, akkor azt most levesbetétnek használhatjuk.

Blend the whole soup and you're done! If you set a small amount of peas aside, you can use it in the soup as filling at this point.

You Might Also Like

0 megjegyzés